Pientä pintalaittoa saunalla

Miten remontissa kävi....tarinaa vuodelta 2008

Palautekyselyn tuloksista päätellen saunan yleisilmettä oli syytä päivittää. Tarkoitus oli selvitä pintaremontilla. Toisin kävi.

Pinnan alla oli muhinut tukeva vesivaurio. Onneksi myös hiljaisena aikana löytyy vapaaehtoistyövoimaa. Talonmiehemme Eero "Epo" Mäkisen ohjauksessa Pena I., Masa P. sekä Wänni selvittivät tuhon laajuutta. Nyt sauna on siistissä kasassa vaihtolavalla ja Munters, kosteudenpoistajat puhkuvat vettä välikatosta ja rakenteista. Lemminkäinen on käynyt vesikatolla tekemässä ensipaikkauksen.

Saunan rakentamisen aikaan ei liene ollut direktiivejä. Sekä lämmitysjärjestelmän putket sekä sähköjohdot oli aikoinaan vedetty eristevillojen sisään. Kuumuus aikansa, sekä nyttemmin kosteusvaurio oli ruostuttanut lämpöputket uusimiskuntoon, samoin sähköjohdot.

Se, että yksi kattovalaisimista ei ole toiminut vuosiin, on ollut yksi merkki ongelmasta. Sähköjohdot rakenteissa muistuttivat joustavuudeltaan keittämätöntä makaroonia. Olipa ollut myös lähellä totaalituho, sillä osassa johdoista ei ollut enää kuin kuparit jäljellä. Kipunointia oli tapahtunut puurakenteista päätellen. Eipä ollut täysin syttynyt...

Tatu D. on aikansa kuluksi huvikseen uusinut noin 300 m johtoa sekä sähköjakokaapit.

Uusittuun saunaan päästiin kesäkuun alussa...

-Hansa-